Kaip praneša „Ukrinform“ korespondentas, tai pirmadienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų kariuomenės grupuotės atstovas Serhijus Čerevatas.

„Bachmute nėra „Wagner“ samdinių. Jie iš ten gėdingai pabėgo, dabar ten pagrindinė veikianti jėga yra priešo oro desanto daliniai. Ir tai yra aiškus ženklas, kad Bachmutas jiems svarbus ir svarbu jį išlaikyti. Per 10 mėnesių jie neįstengė miesto paimti, ir greitas jo praradimas būtų didžiausias pažeminimas“, – sakė pareigūnas.

Anot jo, kartu su desantininkais yra pėstininkų dalinių, kitų privačių karinių kompanijų, susijusių su Rusijos gynybos ministerija, taip pat naujų šturmo kuopų, sudarytų iš užverbuotų nusikaltėlių.

Kaip pranešė „Ukrinform“, birželio 23-iosios vakarą „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pareiškė, kad Rusijos reguliarioji kariuomenė surengė raketų ataką prieš samdinių užnugario stovyklas. Todėl 25 tūkst. jo kovotojų ketina „atkurti teisingumą“.

Birželio 24-osios rytą J. Prigožinas paskelbė, kad perėmė Rostovo prie Dono karinių objektų, įskaitant aerodromą, kontrolę ir traukia į Maskvą. „Wagner“ samdiniai taip pat užėmė karinius objektus Voroneže.

Tačiau šeštadienio vakarą po pokalbio su apsišaukėliu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka J. Prigožinas pranešė, kad jo samdinių kolonos apsisuka ir grįžta į lauko stovyklas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją