Penktadienį buvo paskelbtos įkalčių ir vyro pridengtu veidu nuotraukos.

Rugsėjo mėnesį atskleidus korupcijos faktus Oleksijus Reznikovas buvo atleistas iš gynybos ministro pareigų. O. Reznikovui asmeniškai kaltinimai nebuvo pareikšti.

Teigiama, kad dabartinėje byloje pareigūnas sudarė nenaudingą sutartį dėl šaudmenų įsigijimo. Pirkimo iš eksportuotojo išlaidos buvo apie 30 proc. didesnės nei perkant tiesiogiai iš gamintojo. Be to, pristatymo laikas buvo ilgesnis, teigė prokurorai.

Pasak jų, atlikus kratą pareigūno biure ir namuose buvo rasta įkalčių. Tyrimas tęsiamas. Jei pareigūnas bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 15 metų kalėjimo.

Gynybos ministerija teigė, kad imtasi priemonių neteisėtai pasisavintoms lėšoms susigrąžinti.

Ukrainos vadovai dažnai pabrėžia, kad jų artilerijai reikia daugiau sviedinių.

Vakarų sąjungininkai spaudžia Ukrainą pažaboti korupciją, kuri, kaip pranešama, yra plačiai paplitusi. Europos Sąjunga aiškiai nurodė, kad kova su korupcija yra svarbiausia siekiant pažangos stojimo derybose, o prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą inicijavo kovos su korupcija akcijas.

Lapkričio pradžioje JAV žurnalas „Time“ citavo vyriausiąjį prezidento patarėją, kuris neviešai pareiškė: „Žmonės vagia taip, lyg rytojus neišauštų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)