„Generalinės prokuratūros nurodymu kaltinimai pareikšti trims asmenims – diagnostinio medicinos centro ir Karinio komisariato pareigūnams bei jų tarpininkui“, – rašoma pranešime. Pagal Ukrainos baudžiamąjį kodeksą jie kaltinami trukdę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir kitų karinių grupuočių teisėtoms operacijoms bei vežę žmones per sieną.

Tyrimo duomenimis, Kyjive įsikūrusių sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai klastojo medicininius dokumentus, juose buvo sakoma, kad šaukiamojo amžiaus vyrai buvo ilgai gydomi. „Tada Kyjivo teritorinių karių verbavimo ir socialinės paramos centrų darbuotojai „patvirtino“ suklastotas diagnozes ir konstatavo, kad šie vyrai netinkami karinei tarnybai“, – sakoma pranešime. Po to buvo išduoti dokumentai, leidžiantys minėtiems piliečiams išvykti iš Ukrainos. Asmenys, gavę tokias nelegalias paslaugas, taip pat gavo instrukcijas, kaip elgtis pasienio kontrolės punktuose.

Už kiekvieną tokią paslaugą pažeidėjai gaudavo po 11 tūkst. JAV dolerių, šie pinigai vėliau būdavo paskirstomi visiems susimokymo dalyviams. Pinigai būdavo gaunami per tarpininkus.

Anksčiau pranešta, kad ombudsmeno tarnyba per tris savaites užbaigs visų Ukrainos karinių medicinos komisijų auditą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją