Ukrainos karinių oro pajėgų vadovybė tai pranešė feisbuke. Pranešime sakoma, kad balandžio 21 d. naktį priešai puolė iš šiaurės, Briansko srities, kamikadzėmis vadinamais bepiločiais orlaiviais. Įsibrovėliai panaudojo iki 12 kovinių dronų „Shahed-136/131“.

Ukrainos Centrinės oro pajėgų gynybos pajėgos ir Ukrainos sausumos pajėgų oro gynybos daliniai sunaikino aštuonis „Shahed“. Anksčiau skelbta, kad anksti penktadienį Ukrainą puolė 10 dronų „Shahed“.

Naktį Rusija bepiločiais orlaiviais smogė Ukrainos sostinei Kyjivui, tai buvo pirmoji tokia ataka beveik po mėnesio, penktadienį pranešė miesto pareigūnai ir pridūrė, kad aukų nėra. „Po 25 dienų ramybės Ukrainos sostinė patyrė dar vieną priešo ataką iš oro“, – „Telegram“ programėlėje pranešė Kyjivo karinė administracija. Ketvirtadienio vakarą sostinėje trumpai gaudė oro pavojaus sirenos.

Bepiločių orlaivių atakos įvykdytos dar dviejuose regionuose. Vynycioje, Vidurio Ukrainos vakarinėje dalyje, dronai pataikė į ypatingos svarbos infrastruktūros objektą ir sukėlė gaisrą, tačiau aukų nėra, „Telegram“ kanale pranešė gubernatorius Serhijus Borzovas.

Centriniame Poltavos regione per nepilotuojamo orlaivio ataką anksti penktadienį taip pat smogta civilinei infrastruktūrai, kilo gaisras, bet apie aukas nepranešta, sakė regiono karinės administracijos vadovas Dmytro Luninas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją