„Buvo numušti keturi priešo bepiločiai orlaiviai (du „Orlan-10“, žvalgybinis dronas „Elder“ ir dronas kamikadzė „Lancet“). Raketų ir artilerijos daliniai pataikė į kontrolės punktą, priešlėktuvinę raketų sistemą, gyvosios jėgos telkinį, degalų sandėlį ir du šaudmenų sandėlius“, – sakoma pranešime.

Štabas taip pat pažymi, kad per praėjusią parą Rusijos okupantai sudavė 25 raketų smūgius, naudodami priešlėktuvinės gynybos sistemas S-300, į taikius Zaporižios ir Komišuvachos miestus Zaporižios regione ir Snihurivkos miestą Mykolajivo regione; taip pat 42 oro smūgius.

„Priešas iš daugkartinių raketų sistemų 46 kartus apšaudė mūsų karių pozicijas ir infrastruktūrą. Žuvo ir buvo sužeista civilių gyventojų, buvo sugriauti ir apgadinti daugiabučiai ir privatūs gyvenamieji namai, civilinės švietimo įstaigos, ligoninės, bažnyčios ir kita civilinė infrastruktūra“, – teigė kariškiai.

Agresorė Rusija ir toliau taiko teroro taktiką, todėl raketų ir oro smūgių tikimybė visoje Ukrainoje išlieka didelė.

Okupantai patiria nemažai nuostolių, tačiau ir toliau pagrindines pastangas sutelkia puolamosioms operacijoms Lymano, Bachmuto, Avdijivkos ir Marjinkos kryptimis vykdyti. Minėtose vietovėse jie aktyviai naudoja taktinę ir karinę aviaciją. Bachmuto ir Marjinkos kryptys išlieka apšaudymų epicentre. Per pastarąją parą Ukrainos kariai šiuose fronto ruožuose atrėmė daugiau kaip 60 priešo atakų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją