JAV kariuomenės pareigūnas patvirtino, kad pilotai yra Tuksone, Arizonoje, ten vyksta „susipažinimo renginys“. „Šis renginys leidžia mums geriau padėti Ukrainos pilotams tapti efektyvesniais lakūnais ir patarti, kaip plėtoti jų pajėgumus“, – sakė Pentagono pareigūnas. „Per šį renginį pilotai neskraidys (...) o naudosis treniruokliu“, – sakė jis.

Sekmadienį remdamasi trimis neįvardytais šaltiniais CNN pranešė, kad abu pilotai bus įvertinti dėl galimų mokymų valdyti F-16. Vis dėlto Pentagono pareigūnas sakė, kad niekas nepasikeitė dėl naikintuvų F-16 tiekimo Ukrainai.

Jungtinės Amerikos Valstijos pažadėjo tvirtą paramą Kyjivui ir teikia milijardų dolerių vertės karinę pagalbą, įskaitant ginklus ir amuniciją, kad padėtų Ukrainos pajėgoms kovoti su Rusijos kariuomene.

Vis dėlto JAV susilaiko siųsti naikintuvus F-16, nors prezidentas Volodymyras Zelenskis jų prašo nuo pat Rusijos įsiveržimo į jo šalį daugiau nei prieš metus. Kyjivas pabrėžia, kad šie lėktuvai būtų itin svarbūs ginantis nuo Rusijos raketų ir bepiločių orlaivių atakų.
Vasario mėnesį interviu televizijai „ABC News“ JAV prezidentas Joe Bidenas sakė, kad Ukrainai „dabar nereikia F-16“.

Programa Arizonoje „apima stebėjimą, kaip Ukrainos pilotai planuoja ir vykdo savo misiją skrydžių treniruokliuose“, siekiama nustatyti, „kaip galėtume geriau patarti Ukrainos oro pajėgoms panaudoti jų turimus ir mūsų suteiktus pajėgumus“, sakoma antrojo JAV pareigūno pranešime naujienų agentūrai AFP.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją