Kyjivo pajėgos yra priverstos ginti savo pozicijas 1 000 km ilgio fronto linijose rytuose ir pietuose po to, kai Maskva pirmą kartą per beveik metus pasiekė teritorinių laimėjimų.

Vyriausiasis kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis sakė, kad aplankė dvi brigadas, „kuriose padėtis pamažu tampa vis sudėtingesnė ir kyla grėsmė, kad priešo daliniai prasiverš gilyn į mūsų kovines formuotes“.

Ukraina susiduria su personalo ir amunicijos trūkumu, nes Vakarų pagalba stoja, o šalies viduje diskutuojama, kaip užverbuoti daugiau karių, karui įžengus į trečiuosius metus.

„Apskritai operacinė padėtis rytiniame fronte išlieka sudėtinga. Priešas ir toliau vykdo puolamuosius veiksmus“ eilėje Donecko regiono vietovių, „Telegram“ žinutėje teigė O. Syrskis.

„Tuo pat metu, tikriausiai dėl didelių nuostolių, priešo aktyvumas kituose fronto rajonuose gerokai sumažėjo“, – pridūrė jis, nepateikdamas daugiau detalių.

Pirmadienį duodamas interviu Prancūzijos žiniasklaidai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Rusijos veržimasis į priekį rytuose buvo „sustabdytas“ ir kad padėtis yra „daug geresnė“ nei prieš tris mėnesius.

Rusijos pajėgos vasario mėnesį, po vieno kruviniausių dvejus metus trunkančio karo mūšių, užėmė simbolinį fronto miestą Avdijivką, esantį netoli Rusijos kontroliuojamo Donecko miesto.