„Apskritai priešai pradeda gintis išilgai visos fronto linijos. Jie neturi pakankamai galimybių, išteklių ir rezervų pakartoti plataus masto puolimo veiksmus, todėl rengiasi gynybai. Ir tai rimtas veiksnys, į kurį tikrai atsižvelgia Ukrainos vadovybė, rengdamasi įgyvendinti okupuotų Ukrainos teritorijų išlaisvinimą“, – patikslino jis.

Kalbėdamas apie tai, kad per dvi gegužės savaites Rusijos Federacija paleido į Ukrainą apie 150 kovinių bepiločių orlaivių, karinės žvalgybos atstovas teigė, jog dabar rusai aktyviai ieško kompensavimo priemonių. „Turiu omenyje, kad Rusija tikrai yra sunkioje padėtyje, o atsižvelgiant į sankcijas ir ribotas jos karinės pramonės galimybes, ieško (reikalingų išteklių) visame pasaulyje. Kol kas jiems ne itin sekasi. Tiesą sakant, tie patys Irane pagaminti dronai „Shahed“ yra vienas iš nedaugelio sisteminių okupantų laimėjimų pritraukiant užsienio išteklius“, - sakė A. Jusovas ir pridūrė, kad „jie, žinoma, mėgins ką nors rasti“.

A. Jusovo teigimu, rusai ypač aktyviai naudoja slankiąją ginkluotę ir ginkluotę su GPS navigacijos sistemomis. Be to, Rusija turi pakankamai dideles raketų S-300 atsargas, jos ilgai gali daryti žalą Ukrainai, ypač pasienio ir fronto teritorijoms, pastaruoju metu tai ir vyksta.

Karinės žvalgybos atstovas pareiškė, kad priešai turi mažiau nei žiemą galimybių surengti masinius didelio intensyvumo raketų smūgius. „Energetinis žaibiškas karas žlugo, žiema baigėsi, o dabar pagrindiniai jų taikiniai yra nebe energetikos objektai, o viskas, kas susiję su pastangomis sutrukdyti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tęsti Ukrainos teritorijų išlaisvinimą“, – sakė A. Jusovas.

Jo teigimu, priešai atsižvelgs į bet kokios naujos rūšies ginklų tiekimą Ukrainai, įskaitant savo pajėgų išdėstymą ir dislokavimą.

Be to, A. Jusovas pareiškė, kad priešo sabotažo ir žvalgybos grupės mėgina zonduoti šiaurinę Ukrainos sieną, Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgos tai analizuoja ir į tai atsižvelgia įgyvendindamos tolesnius planus išlaisvinti okupuotas teritorijas ir apsaugoti Ukrainos sieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)