Tai ketvirtadienį per televizijos maratoną pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo atstovas spaudai Andrijus Kovaliovas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Ukrainos gynybos pajėgos tęsia puolamąją operaciją Bachmuto, Melitopolio ir Berdiansko kryptimis. Į pietus nuo Urožainės jos pasiekė laimėjimų, įsitvirtina užimtose pozicijose, artilerija apšaudo nustatytus priešo taikinius, imasi kovos su jo baterijomis priemonių“, – sakė jis.

Pasak atstovo, Bachmuto kryptimi Ukrainos gynėjai tęsia puolamuosius veiksmus į pietus nuo miesto, įsitvirtina pasiektose pozicijose.

Kartu jis pabrėžė, kad rusų puolamieji veiksmai Avdijivkos ir Marjinkos rajonuose buvo nesėkmingi, priešas patiria didelių personalo, ginkluotės ir technikos nuostolių, permeta dalinius, naudoja rezervus.

Anot A. Kovaliovo, Ukrainos gynybos pajėgos stabdo Rusijos kariuomenės puolimą Kupiansko, Lymano kryptimis ir šiauriniame Bachmuto krypties flange.

Kaip jau buvo pranešta, rugpjūčio 16 d. Ukrainos gynybos ministerija paskelbė, kad išvaduota Donecko srities Urožainės gyvenvietė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją