„Jei Didžioji Britanija ir Vokietija sujungtų savo „Eurofighter“ tiekimo pajėgumus, tai būtų svarbus žingsnis“, – sakė ministras antradienį paskelbtame interviu Vokietijos žiniasklaidos grupei „Funke“ ir Prancūzijos laikraščiui „Ouest France“.

Jis priminė, kad jau egzistuoja tarptautinė „tankų koalicija“, kurioje pagrindinis modelis yra vokiškasis „Leopard 2“, taip pat amerikietiškasis „Abrams“ ir britiškasis „Challenger“. O. Reznikovas pridūrė, kad panašiai galėtų būti sudaryta ir „naikintuvų koalicija“, kurios pagrindinis modelis būtų amerikiečių F-16, taip pat „Eurofighter“ ir švedų „Gripen“.

Pasak ministro, Ukrainai iš viso reikia apie 120 naikintuvų. „Didžiausią dalį turėtų sudaryti F-16, kurių visame pasaulyje yra daugiau kaip 5 000. Tačiau mums taip pat padėtų ir „Eurofighter“ bei „Gripen“, – sakė O. Reznikovas.

Ministras pažymėjo, kad pirmiausia Ukraina sveikintų Vokietijos dalyvavimą Ukrainos pilotų mokymuose valdyti „Eurofighter“ naikintuvus. „Mūsų partneriai britai yra pasirengę siūlyti ukrainiečiams „Eurofighter“ naikintuvų mokymo kursus. O su savo draugais švedais tariamės, kaip pradėti „Saab Gripen“ lėktuvų valdymo mokymus“, – sakė jis.

Danija ir Nyderlandai dalyvauja įgyvendinant planą apmokyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pilotus valdyti naikintuvus F-16. Pasak O. Reznikovo, Ukraina taip pat derasi su Lenkija ir Belgija dėl Ukrainos karo lakūnų mokymo valdyti kovinius orlaivius. Manoma, kad Danijoje ukrainiečių mokymai valdyti F-16 gali prasidėti liepos mėnesį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją