Kelios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad praėjusių metų pabaigoje ministerija pasirašė sutartį su Turkijos įmone dėl žieminių drabužių kariams tiekimo, tačiau sudarius sandorį kaina išaugo tris kartus. Ukrainos žurnalistai taip pat nustatė, kad žieminę aprangą Turkijoje galima įsigyti gerokai pigiau.

Jie taip pat pranešė, kad vienas iš Turkijos įmonės savininkų yra Oleksandras Kassai, Genadijaus Kassai, tos pačios partijos, kaip ir prezidentas Volodymyras Zelenskis, nario sūnėnas.

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas šiuos kaltinimus pavadino melagingais ir sakė, kad suderėtos kainos atitinka skelbiamas. „Raginu visus vertinti informaciją kritiškiau ir atsakingiau, nes ji klaidina visuomenę, o dar blogiau – mūsų partneres, nes iš išorės atrodo, jog tai katastrofa“, – per spaudos konferenciją sakė O. Reznikovas. „Viskas padaryta pagal viešųjų pirkimų įstatymą“ ir „konkurso būdu“, tvirtino jis.

Dėl ankstesnio korupcijos skandalo, susijusio su kariuomenės aprūpinimu, sausį iš pareigų buvo pašalinti aukšti Ukrainos pareigūnai. Žiniasklaida atskleidė, jog ministerijos pasirašytoje sutartyje dėl maisto produktų pirkimo kariams irgi buvo parodytos per didelės sumos. Tuomet O. Reznikovas pripažino, kad jo ministerijos kovos su korupcija tarnyba „neįvykdė savo užduoties“.

Mėnesio pradžioje V. Zelenskis atleido visus regionų pareigūnus, atsakingus už karių verbavimą, kad išnaikintų korupciją, apėmusią ir leidimus kai kuriems šauktiniams išvengti tarnybos kariuomenėje. Nuo šių metų pradžios šalyje, kurioje korupcija jau seniai plačiai paplitusi, būta ir kitų atvejų, todėl Europos Sąjunga reikalauja, kad Kyjivas imtųsi griežtų veiksmų, jei šalis nori tapti bloko nare.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją