„Rusijos okupuotos Zaporožės AE darbuotojai yra kankinami. Negana to, mūsų turimais duomenimis, okupacinės pajėgos privertė stoties vadovybę įrašyti kreipimąsi, kurį planuoja panaudoti propagandos tikslais“, – feisbuke rašė G. Galushchenka, skelbia „Ukrinform“.

Jis pažymėjo, kad Rusijos propagandos mašina sukurs dar vieną klastotę, kurią demonstruos savo piliečiams ir tarptautinei bendruomenei pateisindama svetimoje valstybėje įvykdytus savo nusikaltimus.

Ministras pabrėžė, kad Zaporožės AE darbuotojai įkaitais laikomi 4 dienas.

„Stoties viduje yra apie 500 rusų karių ir 50 vienetų sunkiosios technikos. Stoties darbuotojai yra fiziškai ir psichologiškai išsekę“, – pridūrė jis.

G. Galushchenka paragino tarptautinius partnerius imtis visų priemonių uždrausti karo veiksmus aplink atomines elektrines, išvesti Rusijos karius iš užgrobtų branduolinių objektų ir uždaryti dangų virš Ukrainos.

„Atominės elektrinės avarija dėl rusų panaudotų ginklų sukels europinio masto katastrofą. Visa atsakomybė už tai teks Rusijai. Jei taip atsitiks, europiečiai turės pakeisti savo namų komfortą į radiacijos prieglaudas. Kartu privalome nutraukti Rusijos branduolinį terorizmą. Tai turi būti padaryta dabar, kol dar nevėlu“, – sakė ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją