Šalies parlamentas, kuriame daugumą sudaro premjero Viktoro Janukovičiaus Regionų partijos atstovai, vasarį ir kovą dukart nepritarė Viktoro Ogryzkos kandidatūrai. Ją V. Juščenka pirmą kartą pateikė dar vasario 5-ąją, po buvusio ministro Boriso Tarasiuko, kuris aktyviai vykdė provakarietišką politiką, atsistatydinimo.

Už prezidento sekretoriato vadovo pavaduotojo, prezidento atstovo vyriausybėje A. Jaceniuko kandidatūrą balsavo 426 deputatai iš 432. Paramą išreiškė tiek prezidentui ištikima "Mūsų Ukrainos" frakcija, tiek vyriausybės vadovo Regionų partija. Prieš buvo tik keli nariai iš Julijos Timošenko bloko.

V. Jaceniukas yra dirbęs Krymo vyriausybės ekonomikos ministru, Ukrainos valstybinio banko vadovo pavaduotoju, o 2005-2006 metais vadovavo Ukrainos ekonomikos vyriausybei.

32 metų V. Jaceniukas, kalbėdamas parlamente, sakė sieksiantis, kad Ukrainos užsienio politika būtų prognozuojama, ir pažadėjo ginti šalies nacionalinius interesus.

Naujasis ministras užsiminė, kad Ukrainos požiūris į narystę Europos Sąjungoje (ES) taps pragmatiškesnis.

"Ukraina privalo ne prašytis, o būti pakviesta. Ne Europa pati savaime, o Europos vertybės yra tikslas", - sakė jis.

Komentuodamas Kijevo ir Maskvos santykius, A. Jaceniukas pažymėjo, jog Ukraina sieks gerų ir prognozuojamų ryšių. "Rusija - per didelė šalis, kad santykiai būtų neprognozuojami", - sakė jis.