„Energoatom“ vadovas Petro Kotinas vokiečių laikraščio „Funke“ grupei sakė, kad buvo sulaikyta apie 200 žmonių ir kad bendrovė nežino, kur šiuo metu yra kai kurie iš jų, pridurdamas, kad būta atvejų, kai agentūros darbuotojai buvo kankinami ir nužudyti.

P. Kotinas sakė, kad „Energoatom“ darbuotojams labai sunku tęsti darbą elektrinėje, ir pridūrė, kad tie, kurie liko elektrinėje, supranta, kaip svarbu užtikrinti, kad būtų laikomasi branduolinės saugos ir priešgaisrinės apsaugos standartų.

P. Kotino teigimu, apie 1 000 ukrainiečių darbuotojų užtikrina objekto veikimą. Palyginimui, prieš karą elektrinėje dirbo apie 11 tūkst. žmonių.

Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) šią savaitę paskelbtoje ataskaitoje apie elektrinę nepasisakė taip išsamiai kaip P. Kotinas, tačiau padėtį joje apibūdino kaip netinkamą darbui.

TATENA perspėjo, kad elektrinėje trūksta darbuotojų ir kad likę specialistai patiria tokį didelį stresą, kad gali įvykti veiklos sutrikimų. TATENA taip pat teigė, kad jos komandai nebuvo leista patekti į visas elektrinės dalis.

Pranešime teigiama, kad ukrainiečių personalas Zaporižioje dirba prižiūrimi elektrinę okupavusių Rusijos karių nuo kovo mėnesio. Taip pat priduriama, kad objekte yra Rusijos branduolinės energetikos agentūros „Rosatom“ atstovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją