P. Zakrzewskis žuvo, o jo kolega Benjaminas Hallas buvo sužeistas, kai pirmadienį Horenkoje, netoli Kyjivo, buvo apšaudytas jų automobilis, pareiškime nurodė „Fox News Media“ generalinė direktorė Suzanne Scott.

Britas B. Hallas, dirbantis kanalo Valstybės departamento korespondentu, tebėra hospitalizuotas Ukrainoje, sakė S. Scott.

„Pierre‘as buvo karo operatorius, kuris per ilgą savo darbo laiką „Fox News“ nušvietė beveik visas tarptautinių konfliktų temas Irake, Afganistane ir Sirijoje“, – sakė S. Scott. – Jo žurnalistinis talentas ir aistra buvo neprilygstami“.

P. Zakrzewskis, dirbęs Londone, Ukrainoje buvo nuo vasario mėnesio.

Sekmadienį vienas JAV žurnalistas buvo nušautas, o kitas sužeistas Irpinėje, Kijevo priemiestyje, kuriame vyko įnirtingiausi mūšiai nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.

Žuvęs 50-metis vaizdo dokumentikos kūrėjas Brentas Renaud dirbo „Time Studios“ projekte apie pasaulines pabėgėlių problemas, pranešė žiniasklaidos priemonė.

Tarptautinė žurnalistų federacija nurodė, kad sužeistas žurnalistas yra amerikiečių fotografas Chuanas Arredondo.

Pasak įvykio vietoje buvusio mediko, taip pat buvo sužeistas ukrainietis, kuris važiavo tuo pačiu automobiliu kaip ir amerikiečiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją