42 metų Oleksandras Dubinskis 2019 m. buvo išrinktas prezidento Volodymyro Zelenskio partijos „Liaudies tarnas“ deputatu, bet vėliau iš jos pašalintas, partijai apkaltinus jį neklusnumu.

„Teismas nusprendė patenkinti kaltintojų prašymą skirti man 60 parų kardomąjį suėmimą“, – socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše sakė O. Dubinskis.

2021 m. JAV skyrė O. Dubinskiui sankcijas už įtariamą darbą „su Rusija susijusiame užsienio įtakos tinkle“, siejamame su Andrijumi Derkačiu, apkaltintu mėginimu pakenkti prezidento Joe Bideno rinkimų kampanijai 2020 metais.

Ukrainos saugumo tarnyba SBU pirmadienį, neminėdama O. Dubinskio, pranešė sulaikiusi išdavyste įtariamą įstatymų leidėją ir sakė, kad įtariamasis „vykdė informacinę ardomąją veiklą Rusijos naudai“. „Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad kaltinamasis skleidė klastotes apie aukščiausiąją mūsų šalies karinę ir politinę vadovybę“, – sakoma pranešime, taip pat paskelbtos neryškios įtariamojo nuotraukos.

O. Dubinskis kaltinimus neigė ir sakė, kad su jo persekiojimu susijusi medžiaga yra „suklastota“ arba „gauta naudojant spaudimą“. Kitame vaizdo įraše jis sakė, kad tai yra „politinis persekiojimas už valdžios kritiką“ ir kad jis tai darė per visą savo karjerą parlamente.

Manoma, kad O. Dubinskis glaudžiai susijęs su Ukrainoje gimusiu milijardieriumi Igoriu Kolomoiskiu, buvusiu prezidento Volodymyro Zelenskio rėmėju, vėliau sulaikytu dėl kaltinimų sukčiavimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją