„Vakar pranešėme apie ketruis įtariamus atvejus. Šiandien įtarimai pasitvirtino vienam atvejui“, – sakė V. Liaško. Anot pareigūno, šiuo metu stengiamasi išsiaiškinti visus žmones, su kuriais užsikrėtusysis turėjo kontaktą.

Viceministras nurodė, kad susirgo Italijoje su žmona keliavęs vyriškis. Sugrįžę į Ukrainą jiedu „patys izoliavosi“, o po poros dienų vyrui pasireiškė koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 simptomai.

Černivcių srities ligoninėje gydomo paciento sutuoktinei šios infekcijos simptomai nepasireiškė.


Delfi primena, kad vasario 20 d. vidurio Ukrainoje dešimtys žmonių susirėmė su policija dėl vyriausybės planų vienoje medicinos įstaigoje karantinuoti iš Kinijos, kur siaučia koronavirusas, evakuotus žmones.

Šeši autobusai atvežė evakuotuosius prie medicinos centro Naujųjų Sanžarų gyvenvietėje, o juos lydėjo teisėsaugos pareigūnai, parodė Ukrainos žiniasklaida.
Policininkai turėjo išsklaidyti protestuotojus, užblokavusius kelią, vedantį į medicinos centrą, kad juo galėtų pravažiuoti autobusai.

Demonstrantai sukūrė kelis laužus ir išdaužė mažiausiai tris autobusų langus. Tuo metu dalis evakuotųjų mojavo Ukrainos vėliavomis, o kai kurie iš jų slėpė savo veidus už užuolaidų.