„Su dideliu liūdesiu patvirtiname, kad šį rytą per Charkivo apšaudymą gyvybės neteko indų studentas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Indijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Arindamas Bagchi.

Jis pridūrė, jog užsienio reikalų sekretorius „šaukia Rusijos ir Ukrainos ambasadorius, kad pakartotų mūsų reikalavimą skubiai užtikrinti galimybes saugiai pasitraukti Indijos piliečiams, dar esantiems Charkive ir miestuose kitose konflikto zonose“.

Rusijos pajėgos į antrą pagal dydį Ukrainos miestą Charkivą taikosi nuo ketvirtadienio, kai prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo invaziją į Ukrainą.

Antradienį šio netoli Rusijos sienos esančio miesto centrinę aikštę apšaudė puolančios pajėgos, viena raketa pataikė į vietos administracijos pastatą, sakė regiono gubernatorius Olehas Synjehubovas.

Prieš Rusijos invaziją Ukrainoje buvo maždaug 20 tūkst. indų. Maždaug 8 tūkst. jų sugebėjo išvykti iš šalies. Apie 1,4 tūkst. šių Indijos piliečių buvo parskraidinti atgal į Indiją, sakė pareigūnai.

Indijos žiniasklaida praneša, kad kai kuriems indų studentams neleidžiama išvykti į kaimynines šalis. Kalbama, kad pasieniečiai jų neišleidžia ir reikalauja pinigų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją