Birželio 12 d. raketų atakos metu žuvo 35-osios jungtinės armijos štabo viršininkas generolas majoras Sergejus Goriačevas, rašoma karą palaikančiame „Telegram“ kanale „Voenkor Kotenok Z“.

Invazijos pradžioje S. Goriačevas vadovavo 5-ajai atskirajai tankų brigadai, o paskui buvo paaukštintas tarnyboje ir tapo armijos štabo viršininku.

Remiantis naujienų portalo „Mediazona“ birželio pradžioje pateiktu vertinimu, paremtu atviraisiais šaltiniais, buvo patvirtintos keturių Rusijos generolų, 58 pulkininkų ir 176 pulkininkų leitenantų mirtys.

Portalas įvardijo žuvusius generolus: generolas majoras Kanamatas Botaševas (buvo išėjęs į atsargą, manoma, kad kariavo kaip „Vagner“ samdinys), generolas majoras Romanas Kutuzovas, vadovavęs apsišaukėliškos „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) 1-ajam armijos korpusui, Centro karinės apygardos 41-osios jungtinės armijos vado pavaduotojas generolas majoras Andrejus Suchoveckis ir 8-osios armijos vado pavaduotojas generolas majoras Vladimiras Frolovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)