Informuojama, kad N. Gorbanas dirbo Rusijos saugumo tarnybos specialiosios paskirties centre, vadovavo ketvirtajam pirmojo Specialiųjų operacijų valdymo skyriaus poskyriui. Informuojama, kad jis nukautas rugpjūčio 2 dieną.

Pažymima, kad nekrologas nepaaiškina, kur tiksliai tarnavo nukautasis – „Alfa“, „Vympel“ ar K („Kavkaz“). Žinoma tik tiek, kad jis kariavo Sirijoje ir buvo apdovanotas ordinu „Už drąsą“ ir medaliu „Už narsą“.

N. Gorbanui buvo 36 metai.

„Pulkininkas leitenantas Nikolajus Gorbanas iš Rusijos saugumo tarnybos specialiosios paskirties centro žengė „geros valios žingsnį“ – oficialiai denacifikavosi ir demilitarizavosi. Šlovė tautai, mirties priešams!“ – parašė tinklaraštininkas Anatolijus Štefanas.

Žurnalistas Antonas Pavluška pažymėjo, kad N. Gorbanas buvo nukautas rugpjūčio 2 dieną. Jis yra kariavęs Sirijoje, du kartus įvertintas už drąsą: „Įdomu, kas ten ir kaip vyko tą rugpjūčio 2 dieną, kad nukovė net Rusijos saugumo tarnybos pulkininką leitenantą (...)“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją