Ukrainos kariuomenė pranešė, kad per atsinaujinusius susirėmimus su sukilėliais žuvo šeši vyriausybinių pajėgų kariai, informuoja „Reuters“.

Naujas smurto proveržis įvyko praėjus kelioms dienoms po dviejų pusių bandymų stiprinti tris mėnesius trunkančias trapias paliaubas. Kaip pranešė šalies prezidentas Petro Porošenka, gruodžio 9-ąją antiteroristinės operacijos zonoje prasidės Tylos diena.

Artilerijos sviedinys penktadienį pataikė į 58-erių pensininką ir jo žmoną, šiems einant namo. Vyras žuvo vietoje, o moteris buvo nugabenta į ligoninę. Kol kas nėra aišku, kuri pusė yra atsakinga už šią ataką.

Kijevo kariuomenės duomenimis, per pastarąsias 24 val. žuvo šeši kariai, dar 14 buvo sužeisti.

Kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka teigė, kad separatistai per tris nenusisekusius bandymus prasiveržti pro ukrainiečių pozicijas, įskaitant ir Donecko oro uostą, taip pat patyrė didelių netekčių.

Kijevo ir separatistų lyderiai pažadėjo per „Tylos dieną“ sukurti buferinę zoną, iš kurios dvi pusės atitrauktų artileriją ir kitą sunkiąją ginkluotę.

Ukrainos užsienio reikalų ministras penktadienį sakė, kad jo šaliai reikalingos „realios“ paliaubos, kalbėdamas kitą dieną po to, kai Kijevas ir prorusiški sukilėliai susitarė nutraukti ugnį nuo gruodžio 9 dienos.

Ukrainai reikia „ne fiktyvių, o realių paliaubų“, ministras Pavlo Klimkinas sakė žurnalistams Šveicarijoje vykstančio Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) susitikimo kuluaruose.