Apie tai savo „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos liaudies deputatas Oleksijus Gončarenka. Jis patikino asmeniškai pasirūpinsiąs, kad Odesoje ir Odesos srityje didvyrio garbei būtų pavadinta gatvė.

V. Guliajevas priešakinėse linijose kariavo dar nuo 2014 m., o 28-osios mechanizuotosios brigados vadu tapo 2021 m. rugsėjo mėnesį ir iki paskutinės akimirkos gynė pietinę kryptį nuo priešo.

„Jis buvo drąsus žmogus, išties pasišventęs savo profesijai, karys, kurį gerbė. Pažinojau jį asmeniškai, turėjau garbės jį vadinti draugu. Dažnai matėmės, kai perdavinėjome 28-ajai brigadai automobilius, kovinėms užduotims atlikti skirtą techniką, vieną pirmųjų „Starlink“ stočių Ukrainoje. Jis visada buvo optimistiškas ir ramus. Labai sunki netektis mums visiems“, – pareiškė O. Gončarenka.

Oleksandras Turčinovas, buvęs Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius, šiuo metu tarnaujantis šalies ginkluotosiose pajėgose, keletą mėnesių kariavo kartu su V. Guliajevu ir portale censor.net pakomentavo liūdnąją žinią.

„Brigados vadas pasirinko savo kelią – šalies gynėjo kelią. Nuo 2014-ųjų metų fronte. 2022 m. jo vadovaujama 28-oji brigada sustabdė rusų puolimą pietuose ir, juos nustūmusi, žingsnis po žingsnio pradėjo valyti nuo priešų Mykolajivo ir Chersono sritis. Jis buvo tikras Ukrainos karininkas-riteris, vyriškas, ryžtingas, bet tuo pačiu ir geras, linksmas, nepaprastai šviesus žmogus. Jis buvo tėvu savo kareiviams ir siaubu priešams“, – papasakojo O. Turčinovas.

Penktasis Ukrainos prezidentas Petro Porošenka feisbuke parašė, kaip pulkininkas kartu su savo brigada vasario mėnesį įkrėtė į kailį okupantams, kurie bandė išlaipinti desantą ir užimti Mykolajivą bei Odesą.

P. Porošenka pridūrė, kad V. Guliajevas ruošėsi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui ir kad dabar reikia tęsti jo pradėtą darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)