Jevgenas Borisovas buvo atsakingas už mobilizaciją ir šaukimą pietiniame Odesos regione, birželio pabaigoje jis buvo atleistas. Gegužę tyrėjai apkaltino J. Borisovą ėmus kyšius mainais už kai kurių žmonių atleidimą nuo mobilizavimo į kariuomenę.

Ukrainos valstybinis tyrimų biuras (STB), tiriantis aukšto lygio korupciją, pranešė, kad J. Borisovas buvo sulaikytas Kyjive per bendrą su generaline prokuratūra operaciją. „Buvęs pareigūnas bandė pabėgti“, – sakė tyrėjai ir pridūrė, kad jis mėgino tai padaryti keisdamas telefono numerius, automobilio numerius ir savo buvimo vietą.

STB nurodė, kad šeštadienį J. Borisovas buvo apkaltintas „neteisėtu praturtėjimu“ ir tyčiniu vengimu atlikti karines pareigas. Jam gresia iki 10 metų nelaisvės.

Jis buvo sulaikytas po tyrimo, kurį atliko įtakinga Ukrainos žiniasklaidos priemonė, pranešusi, kad jo šeima prabangiame Pietų Ispanijos Marbelos kurorte įsigijo nekilnojamojo turto ir automobilių už milijonus dolerių.

Ukrainos kovos su korupcija biuras praėjusią savaitę pranešė, kad buvęs pareigūnas įtariamas paėmęs daugiau nei 188 mln. grivinų (maždaug 5 mln. JAV dolerių) kyšius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją