Tai per televizijos maratoną pareiškė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Oleksijus Danilovas, komentuodamas informaciją, kad kai kurios šalys padeda Rusijai ne tik apeiti sankcijas, bet ir didinti raketų bei dronų gamybą, praneša UNIAN.

Pasak pareigūno, reikia išsiaiškinti, kaip Rusija, kuriai taikomos sankcijomis, gauna atsarginių dalių iš šalių, kurios yra labai draugiškos Ukrainai.

„Tai jau ne pirmas toks atvejis. Mes suprantame, iš ko susideda tam tikri "Shahed" komponentai. Turime beveik visą "Shahed". Taip atsitiko, kad mūsų kariškiai nutupdė ne vieną tokią geležinę šlykštynę, nešančią mirtį mūsų piliečiams. Jie išardė ir, deja, ten rado dalių, kurios nėra gaminamos nei Irane, nei Rusijoje“, – sakė O. Danilovas.

Kartu NSGT sekretorius pažymėjo, kad 2019–2021 metais pagamintos atsarginės dalys galėjo būti įsigytos iš anksto, dar ruošiantis plataus masto karui.

„Tačiau tai nepaaiškina tam tikrų procesų, apie kuriuos buvo kalbama penktadienį vykusiame Ukrainos vyriausiosios karinės vadovybės posėdyje“, – pabrėžė jis.

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad pavargo kovoti su šalimis, kurios padeda Rusijai apeiti sankcijas, todėl nori šios problemos svarstymą iškelti į viešumą.

Anot jo, kai kurios valstybės suteikia Rusijai galimybę gaminti daugiau raketų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją