Spalio 2 d. ukrainiečių karių nufilmuotus operacijos kadrus paviešino leidinys „The Guardian“. Konkreti kelio atkarpa, kurioje šitai įvyko, neįvardijama.

Vaizdo įraše matyti sudegę automobiliai, ant miško kelio išmėtyti asmeniniai daiktai ir tįsantys negyvų karių kūnai. Šis vaizdo įrašas, be tikta ko, yra įrodymas, kad grobikai pasisavino taikiems vietos gyventojams priklausiusius lengvuosius automobilius.

„Kiek Rusijos karių žuvo per prastai organizuotą atsitraukimą, neaišku“, – rašo „The Guardian“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovai papasakojo, kas laukė apsupty atsidūrusių rusų okupantų po Lymano miesto išvadavimo. Dalis grobikų, esą, buvo sunaikinta, dalis pateko į nelaisvę.

Visgi tam tikram skaičiui okupantų pavyko kolonomis arba nedidelėmis grupėmis ištrūkti iš apsupties. Apie tai pranešė Ukrainos pajėgų rytinės grupuotės atstovas Serhijus Čerevatas.

S. Čerevatas patikino, kad per Lymano išlaisvinimo operaciją priešas patyrė didžiulius nuostolius.

„Dalis jų – fiziškai sunaikinta, dalis – paimta į nelaisvę, o dar dalis sugebėjo kolonomis arba nedidelėmis grupelėmis pasitraukti. Dabar tam tikra dalis mėgina užimti gynybines pozicijas Kreminoje. Mūsų kariai tęsia stabilizavimo operaciją, toliau gaudo likusius okupantus (jų turi būti miškuose) ir išminuoja teritoriją“ – nurodė jis.

Rytinės grupuotės atstovas taip pat paminėjo, kad priešo gynyba Lymano rajone buvo labai galinga. Remiantis jo žodžiais, be neseniai mobilizuotų asmenų, ten buvo ir karių profesionalų, be kita ko, ir iš 752-ojo motorizuotojo šaulių pulko, dalinio „Bars 13“, „Rusijos legiono“ ir „Donbaso savanorių sąjungos“.

Remiantis ukrainiečių karių pranešimais, išlaisvintoje aplinkui Lymaną esančioje teritorijoje masiškai užminuotos gyvenvietės ir jų apylinkės: okupantai padėjo labai daug minų, įskaitant ir minas „Lepestok“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)