„Piktadarys priklausė uždraustai Regionų partijai, o prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai jis pasitiko rusų kariuomenės kolonas, žengiančias į bendruomenės teritoriją“, – sakoma UST pranešime.

Okupavus regioną jis vienas pirmųjų pasiūlė savo „pagalbą“ įsibrovėliams kare prieš Ukrainą, pranešdamas rusams, kur ieškoti pasipriešinimo judėjimo dalyvių ir jų šeimų narių.

„Vienas pirmųjų, kurį išdavikas įskundė, buvo jo tėvas, laikęsis proukrainietiškos pozicijos ir priešinęsis ginkluotai Rusijos agresijai“, – sakoma pranešime.

Kaip nustatė UST, patriotiškai nusiteikęs tėvas buvo nuvežtas į sulaikymo centrą. Ten jis patyrė daugybę kankinimų, bandant įtikinti jį bendradarbiauti su okupantais.

Sūnus gavo „postą“ okupacinėje administracijoje, kuriai vadovavo Ukrainos išdavikas ir buvęs Chersono miesto tarybos deputatas Volodymyras Saldo.

Kolaborantas buvo atsakingas už „humanitarinės pagalbos“ iš Rusijos skirstymą Kremliaus režimo šalininkams.

„Be to, išdavikas ne kartą dalyvavo plėšiant vietos gyventojų namus ir grobiant užpuolikams ir jų pakalikams pasipriešinusius žmones“, – pažymi UST.

Taip pat žinoma, kad kolaborantas savo iniciatyva su ginklu budėjo rusų kontrolės postuose ir padėjo okupantams įsikurti piliečių, išvykusių į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją, namuose.

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms išvadavus gyvenvietę, išdavikas liko bendruomenės teritorijoje, kur bandė slapstytis ir taip išvengti teisingumo.

„UST pareigūnai nustatė išdaviko buvimo vietą ir jį sulaikė. Jam pareikšti įtarimai pagal du Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnius“, – sakoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją