Antradienį Krikščionių demokratų sąjunga paskelbė apie tai, kad jos deputatai neįeis į plačią koaliciją, kurios nariais bus socialistai ir komunistai.

Partija savo veiksmus aiškina „kategorišku ideologiniu nepriimtinumu“ minėtoms politinėms jėgoms, praneša naujienų portalas lenta.ru .

Šiandien „Mūsų Ukrainos“ prezidiumą paliko Viktoro Juščenkos šalininkas, Aukščiausios Rados deputatas Aleksandras Morozovas.

Tuo tarpu Ukrainoje, palyginti su liepos viduriu, antikrizinės koalicijos šalininkų padaugėjo iki 32,5 proc. (liepą buvo 27,4 proc.). Tai rodo Ukrainos Politikos naujienų agentūros (APN) Socialinės ir politinės psichologijos instituto rugpjūčio 3-5 dienomis surengtos apklausos pagal Visuomeninės ir politinės situacijos stebėsenos Ukrainoje programą rezultatai.

Apklausoje dalyvavo 1257 respondentai nuo 18 metų ir vyresni iš 225 miestų ir kaimų. Taip pat yra gana daug (apie 25 proc.) ir "oranžinės" koalicijos šalininkų.

Viktoro Janukovyčiaus paskyrimui į premjero postą daugiau ar mažiau pritaria 49,1 proc. apklaustųjų, tai 5 proc. daugiau nei liepą. Nepritaria - 43,5 proc. apklaustųjų. Negalėjo atsakyti arba pareiškė, kad jie tam abejingi, tik 7,3 proc. respondentų.

Jeigu prezidentas nebūtų teikęs V.Janukovyčiaus kandidatūros ir jį būtų paskyrusi premjeru pati Aukščiausioji Rada, tokį paskyrimą laikytų teisėtu 44,5 proc. apklaustųjų, o nelaikytų teisėtu - 43,2 proc.

Prieštaringai visuomenė reaguotų ir į Aukščiausiosios Rados paleidimą: prezidentą šiuo klausimu remtų 37,5 proc. respondentų, o Aukščiausiąją Radą - 35 proc. Rytuose ir Pietuose parlamento rėmėjai sudarytų mažiausiai 53-55 proc.