Agentūra „Unian“ skelbia, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dispozicijoje atsidūrė Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno 810-osios atskiros jūrų pėstininkų brigados Bataliono taktinės grupės vieno iš padalinių planavimo dokumentai.

Apie tai feisbuke praneša operatyvinė, taktinė grupuotė „Vostok“.

Tarp gautų dokumentų – žemėlapis, kovinė užduotis, šaukinių lentelė, valdymo signalų lentelės, slapto vadovavimo lentelės, kariuomenės sudėties sąrašas ir pan.

Dokumentai buvo patvirtinti dar 2022 m. sausio 18 d., o pati „operacija“ turėjo būti vykdoma 15 parų – nuo vasario 20 iki kovo 6 d.

Priešo padaliniai turėjo išsilaipinti iš oro desanto komplekso „Orsk“ į gyvenvietę Stepanivka-1, toliau imtis veiksmų kartu su Rusijos armijos kariniai daliniais, tai yra, su Rusijos Juodosios jūros laivyno 177-uoju jūrų pėstininkų pulku. Be abejo, šių pajėgų tikslas buvo blokuoti ir imti kontroliuoti Melitopolį, teigia agentūra.

„Ir kai kas nors iš belaisvių eilinį kartą pasakys, kad atvyko į mokymus ar pasiklydo, – netikėkite! Jie žinojo, jie kruopščiai planavo ir ruošėsi. O rusų okupantams pasakysime viena – ir toliau palikite savo techniką ir slaptus dokumentus, mums jų prireiks; pirmųjų – mūsų gynėjams, antrųjų – Hagai“, – pabrėžia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovai.

Šiuo metu karo veiksmai prieš Ukrainą tęsiasi jau septintą dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės