Apie tai savo „Facebook“ puslapyje pranešė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas ir grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčiukas.

Jis priminė, kad Donecko srities Konstantinovkos mieste teroristai užėmė Vidaus reikalų ministerijos pastatą.

„Mūsų duomenimis, teroristinėms grupėms Donbase separatistinė vadovybė iškelė užduotį balandžio 28 dieną įvykdyti panašius jėgų struktūrų pastatų užėmimus dar penkiose gyvenvietėse Luhansko ir Donecko srityse“, - rašė D. Tymčiukas.

Slovjanske teroristai nelaisvėje laiko apie 40 žmonių

Ukrainos Slovjansko mieste teroristai įkaitais laiko apie 40 žmonių. Kaip nurodo UNIAN korespondentas, apie tai šiandien Kijeve pranešė Ukrainos saugumo tarnybos spaudos centro atstovė Marina Ostapenko.

„Šiandien vien tik Slovjanske nelaisvėje laikoma apie 40 žmonių. Imamės visų priemonių, kad būtų išlaisvinti visi įkaitai, ne tik mūsų pareigūnai“, - pažymėjo ji.

Separatistai apsiginklavo granatsvaidžiais

Ukrainos separatistai sustiprino blokavimo postų apsaugą ir apsiginklavo granatsvaidžiais. Apie tai savo paskyroje „Facebook“ praneša Karinių politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas.

„Antiteroristinės operacijos rajone naktis praėjo ramiai. Išimtis – Kramatorsko aerodromo rajone užfiksuota pavienė šūvių serija mūsų pajėgų pozicijų kryptimi“, - rašė D. Tymčukas.

Jo teigimu, ryte šioje vietovėje teisėsaugos pajėgos vėl buvo apšaudytos iš automatinio ginklo. Teroristai taip pat paleido kelis šūvius iš granatsvaidžių, rašo news.liga.net.

„Pajėgos paleido atsakomąją ugnį. Nuostolių tarp jėgos struktūrų atstovų nėra, o duomenų apie nuostolius teroristų gretose neturima“, - pridūrė jis.

Sužeisti du žmonės

Separatistai, apšaudę Ukrainos pajėgų pozicijas, spėjo pasitraukti dar neatvykus mobiliai specialiųjų pajėgų karių grupei, praneša News.liga.net.

Per kovinį susidūrimą žalia Kramatorsko oro uosto nesunkų sužeidimą patyrė Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnas, taip pat buvo sužeistas Vidaus reikalų ministerijos vidaus pajėgų karys.

Apie tai savo puslapyje „Facebook“ svetainėje paskelbė Ukrainos karinių ir politinių tyrimų centro vadovas D. Tymčukas.

„Šaudyta iš gyvenvietės, esančios netoli oro uosto. Šaudžiusieji teroristai spėjo pasitraukti iki atvykstant mobiliai specialiųjų pajėgų grupei“, – rašo D. Tymčukas.

Primename, kad praeitą savaitę Kramatorsko oro uoste separatistai apšaudė sraigtasparnį, kuris užsidegė ir visiškai sudegė. Taip pat sudegė šalia buvęs lėktuvas „An–2“. Ukrainos specialiosios pajėgos Kramatorsko oro uoste įsirengė antiteroristinės operacijos bazę.

Separatistai užėmė vyriausybinių pastatų dar viename mieste

Prorusiški separatistai užėmė vietos milicijos skyrių ir kitus vyriausybinius pastatus Ukrainos rytiniame Kostiantynivkos mieste, pirmadienį pranešė žiniasklaida ir pareigūnai.

„Apie 6 val. (vietos ir Lietuvos laiku) maždaug 30 separatistų atvyko į vietos milicijos štabą ir užėmė pirmąjį aukštą. Vyksta derybos su vietos milicijos viršininku. Nežinome, kokie jų reikalavimai“, – sakė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos atstovė Larysa Volkova.

Apie 20 kovotojų, ginkluotų Kalašnikovo automatais ir dėvinčių uniformas be atpažinimo ženklų, taip pat užėmė vietos administracijos pastatą, iškėlė „Donecko respublikos“ vėliavą ir pradėjo statyti barikadas.

Jų taktika ir ginklai buvo panašūs į tuos, kurie buvo naudojami Kryme prieš Rusijai aneksuojant tą pusiasalį. Maskva vėliau pripažino, jog toje operacijoje dalyvavo Rusijos ginkluotosios pajėgos.

Tačiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neigė pasiuntęs tokias pajėgas į rytų Ukrainą.

Apie 80 tūkst. gyventojų turinti Kostiantynivka yra pusiaukelėje tarp neramaus Slovjansko miesto ir to regiono pagrindinio miesto Donecko, kurie abu yra kontroliuojami separatistų.

Konstantinovkoje užimtas jau antras pastatas

Prorusiškai nusiteikę separatistai Ukrainos Donecko regiono Konstantinovkos mieste užėmė milicijos ir miesto administracijos pastatus, praneša "Reuters".

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos pareigūnų duomenimis, milicijos pastatas buvo užimtas ankstų pirmadienio rytą.

"Apie 6 val. ryto vietos laiku maždaug 30 separatistų įsibrovė į vietinį milicijos vadavietės pastatą ir užėmė pirmąjį jo aukštą. Šiuo metu vyksta derybos su vietos milicijos vadu, nežinome, ko jie (separatistai. - ELTA) reikalauja", - paskelbė ministerijos atstovė Larisa Volkova.

Prie Konstantinovkos miesto administracijos atvykę "Reuters" korespondentai šalia pastato pastebėjo maždaug 20 kaukėtų ir ginkluotų asmenų. Donecko regiono administracijos atstovas Ilja Suzdaljevas tvirtino nežinantis tikslių pastatą užėmusių asmenų reikalavimų.

"Manau, tai įprasti reikalavimai, tokie patys kaip ir kituose miestuose, nes scenarijus nesikeičia: referendumas ir federalinė vyriausybės sistema", - sakė I. Suzdaljevas.

AFP taip pat pranešė, jog prorusiškai nusiteikę protestuotojai paleido vieną Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtoją švedą, kuris penktadienį Rytų Ukrainoje buvo paimtas į nelaisvę su dar septyniais stebėtojais.