Neįvardytas šaltinis Ukrainos saugumo tarnyboje AFP sakė, kad Ukrainos pajėgos smogė „strateginei oro gynybos sistemai prie Rusijos Belgorodo miesto“. Pasak šaltinio, tai jau antrasis kartas per pastarąjį mėnesį, kai Ukraina smogė sistemai „Triumf“, rugsėjo viduryje tokia sistema buvo sunaikinta Kryme.

Apie šią ataką oficialiose Rusijos ataskaitose neužsimenama, o tik sakoma, kad „budinčios oro gynybos sistemos sunaikino daugiau nei 30 Ukrainos dronų virš Belgorodo, Briansko ir Kursko sričių“.

Briansko gubernatorius Aleksandras Bogomazas sakė, kad jo regionas tapo bepiločio orlaivio ir kasetinės amunicijos taikiniu, bet aukų nėra, tik iš dalies sunaikinti gyvenamieji namai ir ūkiniai pastatai.

Rusijos gynybos ministerija taip pat pareiškė, kad naktį jos oro pajėgos „sustabdė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų išsilaipinimo grupės mėginimą įsiskverbti į Krymo teritoriją“. Pranešime sakoma, kad ukrainiečiai „greitaeigiu kariniu kateriu ir trimis vandens motociklais plaukė Tarchankuto kyšulio kryptimi“.

Ukraina paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip, jos teigimu, Krymo link plaukia keli laivai, ir teigė, jog apšaudė Maskvos pajėgas.

Ukraina taikosi į Krymą per visą Rusijos invaziją, tačiau pastaruoju metu atakos prieš karinius objektus 2014 m. Maskvos aneksuotame pusiasalyje suaktyvėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją