Tai pareiškė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, praneša portalas „rbc.ua“.

„Šiandien mūsų nuostabus Ukrainos dangus darosi saugesnis, nes į Ukrainą atgabenta oro gynybos sistemų „Patriot“, – parašė jis tviteryje.

Ministras pažymėjo, kad Ukrainos oro gynybos pajėgos sistemas įvaldė maksimaliai greitai, o šalies partneriai tesėjo žodį.

O. Reznikovas pabrėžė, kad tai atkaklaus darbo, kuriam vadovavo prezidentas Volodymyras Zelenskis, rezultatas. Jis taip pat padėkojo JAV, Vokietijos ir Nyderlandų gynybos žinybų vadovams, amerikiečių, vokiečių ir olandų tautoms.

Jis priminė, kaip prasidėjo pokalbiai apie sistemas „Patriot“ Ukrainai.

„Ar žinote, kaip vizualizuoti sapną? Turime apie tai papasakoti pasauliui ir suteikti jam gyvybę! Būtent taip atsitiko su „Patriot“, dar prieš plataus masto karą, dar prieš mane paskiriant į svarbiausias pareigas mano gyvenime svarbiausiu mano gyvenimo momentu“, – parašė ministras.

O. Reznikovas papasakojo apie savo kelionę į JAV 2021 metų rugpjūtį, kai ėjo ministro pirmininko pavaduotojo laikinai okupuotų teritorijų reintegracijos klausimams pareigas.

„Tada aš pirmą kartą pasakiau mūsų partneriams: „Mums reikia „Patriot“. Mūsų šalies laisvei ir nepriklausomybei iškilo grėsmė. Ir ką mes išgirdome? Tai neįmanoma! Bet neįmanoma yra įmanoma“, - pridūrė jis.

Antradienį Vokietijos vyriausybė oficialiai paskelbė, kad Berlynas kartu su raketomis pristatė Ukrainai sistemą „Patriot“.

Portalas atkreipia dėmesį į tai, kad O. Reznikovas savo įraše dėkojo trijų šalių gynybos ministrams, todėl gali būti, kad Ukraina sistemų gavo ir iš JAV bei Nyderlandų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją