Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ suteikė kandidatas į Ukrainos prezidentus Sergejus Liaško.

„Mariupolyje vidaus reikalų valdybos pastatas sudegė iki pamatų. Snaiperiai nužudė mūsų Dniepropetrovsko brigados vadą Sergejų Demidenką. Sunkiai sužeistas Nacionalinės gvardijos dalinio vadas Sergejus Savinckis“, - skelbia politikas.

Be to, pridūrė S. Liaško, nepavyksta susisiekti ir su Mariupolio milicijos vadu Valerijumi Androščuku, kuriam jau „ne kartą teko gintis“ nuo teroristų.

„Remiantis liudininkų pasakojimais, teroristai šiuo metu tyčiojasi iš nužudytojo S. Demidenkos. Jau mirusiam vadui buvo nupjautos ausys ir iškabintos akys“, - pridūrė politikas.



Ukrainos pajėgų susirėmimas su prorusiškais separatistais pietrytiniame Mariupolio uostamiestyje prie milicijos būstinės ir vietos administracijos pastato penktadienį pareikalavo aštuonių žmonių gyvybių, o dar keli žmonės buvo sužeisti, pranešė naujienų agentūra „Interfax“. Tuo metu Ukrainos žiniasklaida skelbia apie tris žuvusius.

Agentūra nurodė, kad milicijos pareigūnai mėgino susigrąžinti sukilėlių užimtą Vidaus reikalų ministerijos pastatą ir buvo apšaudyti prorusiškų kovotojų.

Vietos milicija rytinėje Donecko srityje, kuris yra prorusiško sukilimo prieš provakarietišką Kijevo vyriausybę centras, pareiškė negalinti komentuoti to incidento.

Mariupolio žurnalistė Tetjana Ignačenko sakė, kad įnirtingos kautynės vyko prie milicijos būstinės, užimtos prorusiškų sukilėlių.

Į maždaug pusę milijono gyventojų turintį miestą, kuris yra svarbus pramonės ir laivybos centras, Ukrainos pajėgos iškvietė kelias šarvuotąsias mašinas.

Žiniasklaida: Donecke teroristai šturmavo sanatoriją, aidi šūviai

Ukrainos žiniasklaida skelbia, kad Donecke daugiau nei 100 ginkluotų vyrų apsupo sanatoriją „Šachtininko aušra“.  Pranešama, jog vyrai buvo ginkluoti kalašnikovais,  girdėjosi šūviai. Ukrainos vidaus pajėgų kariai sudėjo ginklus ir išvyko iš sanatorijos teritorijos. Apie aukas nepranešama.

Ukrainos gynybos ministerija: per neramumus Mariupolyje karių aukų nepareikalauta

Ukrainos gynybos ministerijos atstovas spaudai Bogdanas Senikas teigia, jog per susirėmimus Mariupolyje šalies kariai nuostolių nepatyrė, skelbia UNIAN.

„Šiuo metu Mariupolyje nėra nei vieno sužeisto ar žuvusio Ukrainos karinių pajėgų kario“, - teigia atstovas.

B. Senikas pridūrė, jog kariai tiesiogiai antiteroristinėje operacijoje nedalyvauja, jiems skirta užduotis, esant reikalui, padėti – šiuo metu talkina kontroliuojant postus keliuose į miestą.

A. Avakovas: Mariupolyje per specialiąją operaciją nukauta 20 teroristų

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad apie 60 ginkluotų teroristų penktadienį puolė Mariupolio miesto milicijos skyrių; per susirėmimą su vyriausybės kariais 20 teroristų sunaikinta, keturi paimti į nelaisvę; dauguma puolusiųjų, metę savo ginklus, išsilakstė ir pasislėpė gyvenamuosiuose kvartaluose.

„Mūsų nuostoliai – vienas nukautas, penki sužeisti, tikrinami ginkluotųjų pajėgų nuostoliai“, – sakė A.Avakovas.

Mariupolio vadinamosios savigynos štabe patvirtino, kad Ukrainos pajėgos šturmavo miesto milicijos skyrių, kuriame esą užsibarikadavo Kijevo įsakymams nepaklusę milicininkai.

Donecko srities milicija, savo ruožtu, nurodė, kad Ukrainos pajėgos stengėsi atkovoti Mariupolio milicijos skyrių, kurį buvo užėmę vadinamosios Donecko Liaudies Respublikos atstovai.

Vietinė žiniasklaida pranešė, kad minimas milicijos pastatas dega. „Per gaisrą skyriuje buvo milicijos pareigūnai. Teisėsaugininkai, tarp kurių buvo ir moterų, skubiai evakavosi; daugeliui teko šokti pro langus“.

Anot medikų, per antiteroristinę operaciją Mariupolyje žuvo trys žmonės, dar 25 sužeisti ir pristatyti į gydymo įstaigas; tai pranešė Donecko srities administracijos sveikatos apsaugos skyrius, pridurdamas, kad duomenų apie bendrą žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičių medikai neturi.

Ukrainos žinių portalas 0629.ua, remdamasis Aukščiausiosios Rados deputatu Olehu Liaška, paskelbė, kad Mariupolio milicijos skyrius visiškai sudegė.