„Bachmuto rajone tęsiasi įnirtingos kovos (...) Dėl sėkmingų mūsų kariuomenės veiksmų priešo gynybos linija buvo pralaužta“, – sakė Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis.

Ukraina pirmadienį taip pat pranešė, kad jos pajėgos atkovojo iš Rusijos pajėgų nedidelius žemės lopinėlius pietiniame fronte, ten, Krymo link, ir prie Bachmuto rytinėje Donecko srityje Kyjivo kariuomenė sutelkė savo puolimą.

„Du kvadratiniai kilometrai išlaisvinti Bachmuto sektoriuje“, – valstybinei žiniasklaidai sakė kadenciją baigianti gynybos viceministrė Hanna Maliar. Ji tai pranešė kitą dieną, kai Kyjivas paskelbė atkovojęs Kliščijivką, kaimą į pietus nuo Bachmuto. Šį miestą Rusijos pajėgos užėmė gegužę po vieno ilgiausių ir kruviniausių mūšių.

H. Maliar taip pat sakė, kad Ukrainos pajėgos išplėšė 5,2 kv. kilometro plotą pietuose, kur jos stengiasi prasiveržti gilyn dviejuose fronto taškuose.

Savo ruožtu Rusija pirmadienį pranešė smūgiavusi į Ukrainos „saugyklas“, kuriose neva laikomos britų sparnuotosios raketos „Storm Shadow“ ir amunicija su nusodrintuoju uranu, Kyjivui suteikta JAV.

Rusijos okupuoto Donecko valdžia pranešė apie Ukrainos smūgį, apgadinusį Maskvos primestos vietos administracijos pastatą, bet aukų esą nebuvo.

Kyjivas taip pat stiprina atakas iš oro Rusijoje. Maskva pranešė atmušusi Ukrainos bepiločius orlaivius prie Maskvos ir dviejuose pasienio regionuose, taip pat keliose okupuoto Krymo dalyse.

Pietų Rusijoje saugumo tarnybos pranešė suėmusios du Rusijos piliečius, rengusius „sabotažo ir teroro aktus“ „Rusijos laisvės legiono“, su Kremliumi kovojančios nacionalistų grupės, įsakymu. Ukrainoje įsikūrusi grupuotė gegužę įsiveržė į Rusijos Belgorodo sritį.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) pranešė sulaikiusi du Rusijos piliečius pietinėje Rostovo srityje netoli Ukrainos sienos, „kai jie rengėsi padegti administracinį pastatą“.