Tai kanalui „24“ pareiškė Ukrainos Vidaus reikalų ministro patarėjas Viktoras Andrusivas.

Jis akcentavo, kad iniciatyvos perėmimas kare su Rusija priklauso nuo ginklų tiekimo iš Ukrainą palaikančių šalių.

Kalbėdamas apie pirmuosius pagalbos ginkluote rezultatus, V. Andrusivas minėjo Ukrainos kariuomenės vykdomą kontrpuolimą netoli Charkivo.


„Šis kontrpuolimas mums leidžia nustumti rusus toliau nuo Charkivo ir jie nebegalės šaudyti iš artilerijos į gyvenamuosius rajonus“, – sako jis.

Jis taip pat pareiškė, kad ruošiamasi ir Chersono išvadavimui. O tolimesnė įvykių raida bus tikras šokas Rusijos Federacijai.

„Kuo geriau mes paruošime, tuo mažiau aukų patirsime. Šis darbas (kontrpuolimas – red.) egzistuoja ir ne tik Chersono kryptimi.

Manau, kad artimiausiu metu rusai bus šokiruoti dėl smūgio vietos, kurį smogs mūsų ginkluotosios pajėgos. Situacija keisis priklausomai nuo to, kaip mus sustiprins vakarietiška ginkluotė“, – sakė Ukrainos Vidaus reikalų ministro patarėjas V. Andrusivas.

Ukrainos kariškiai susigrąžino maždaug 1200 km šalies sienų kontrolę. Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Valstybinės sienos apsaugos tarnybos departamento direktoriumi Leonidu Baranu.

Pasak pareigūno, padėtis pasienyje su Rusija tebėra įtempta. Priešas nuolat apšaudo išvaduotas pasienio gyvenvietes Sumų ir Černihivo srityse.

Bet Ukrainai pavyko susigrąžinti 1200 km sienų kontrolę, du trečdalius šio ruožo sudaro siena su Rusija, pabrėžė L. Baranas.

Portalas praneša, kad trečiadienį Rusijos armija vėl apšaudė iš minosvaidžių Ukrainos pasieniečių pozicijas Černihivo srityje.

V. Zelenskis: ukrainiečiai pamažu stumia Rusijos karius nuo Charkivo

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pranešė, kad ukrainiečių kariuomenė pamažu stumia Rusijos karius nuo Charkivo.

„Mūsų valstybės ginkluotosios pajėgos mums visiems pateikė gerų naujienų iš Charkivo srities. Jos pamažu stumia okupantus nuo Charkivo“, – sakė V. Zelenskis vaizdo kreipimesi platformoje „Telegram“.

Ukrainos generalinis štabas nurodė, kad jo pajėgos išstūmė rusus iš keturių kaimų, esančių į šiaurės rytus nuo Charkivo ir bando juos nustumti tolyn link Rusijos sienos.

Tačiau Rusijos pajėgos antradienį įnirtingai bombardavo Ukrainai gyvybiškai svarbų Odesos uostą, tikriausiai bandydamos sutrikdyti tiekimo linijas ir ginklų gabenimą.

Karo pradžioje Rusijos prezidento Vladimiro Putino pajėgoms nepavyko užimti Ukrainos sostinės Kyjivo ir dabar jis sako, kad pagrindinis jo tikslas yra Donbasas, tačiau vienas generolas užsiminė, kad tarp Maskvos tikslų taip pat yra visiškas Ukrainos atkirtimas nuo Juodosios jūros, užimant visas šios šalies pakrantes.

Užėmusi Ukrainos pakrantę Rusija turėtų sausumos tiltą su 2014-aisiais aneksuotu Krymu ir prorusišku separatistiniu Moldovos regionu Uždniestre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)