Tai trečiadienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas, praneša UNIAN.

„Karo veiksmai tęsiasi. Valdžia iš esmės paliko kelias gyvenvietes be kontrolės, bandydama įvesti tik ugnies kontrolę, o tai reiškia smūgius iš artilerijos ir reaktyvinės salvinės ugnies sistemų savo civilinei infrastruktūrai ir vietos gyventojus", - teigė pareigūnas.

Anot jo, Ukraina reikiamai apsvarstys kreipimąsi dėl civilių evakavimo iš Belgorodo srities, jei toks bus gautas.

„Vietos gyventojų parama sukilėliams stiprėja. Turiu omenyje tiek žmones, norinčius įsijungti į ginkluotą kovą prieš Putiną, tiek vietos gyventojus, kurie prašo apsaugos", – sakė A. Jusovas.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, birželio 5 d. Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pareiškė, kad Rusijos kariuomenė prarado pasienyje esančios Naujosios Tavolžankos gyvenvietės kontrolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)