„Įsibrovėliai jau daugelį mėnesių žada kompensacijas už sunaikintą turtą, bet tai tik žodžiai. Žmonės ištisas savaites renka būtinus dokumentus ir laukia eilėje. Įveikę visas kliūtis, dauguma išgirsta atsisakymą arba jų dokumentai priimami nepateikus jokios informacijos apie terminus“, – feisbuke parašė pareigūnai.

Pasak administracijos vadovo, okupantai taip pat žada, kad jeigu nebus priimtas sprendimas nugriauti namą, kuriame sunaikintas butas, žmonėms bus sumokėta tik 6000 rublių už kvadratinį metrą, tačiau „už šiuos pinigus jie galėtų nusipirkti nebent rūsio prieškambarį“.

Užpuolikai taip pat intensyvina priemones, kad priverstų okupuotų vietovių gyventojus gauti Rusijos pilietybę. Labiausiai spaudžiami vietos medikai, jiems liepta iki birželio pabaigos gauti Rusijos pasus, kitaip juos tardys saugumo pajėgos ir jie bus atleisti. „Ir tai daroma neatsižvelgiant į tai, kad medikų trūksta gydyti sužeistus kariškius, ką ir kalbėti apie civilius, kurie daugelyje miestų ir kaimų negali tikėtis net pirmosios pagalbos“, – pabrėžė pareigūnai.

Taip pat pranešta, kad Luhanske įsibrovėliai rusai verbuoja savanorius, kurie propaguotų vietos gyventojams Rusijos pilietybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją