„Nutraukėme diplomatinius santykius su Rusija“, – vaizdo pranešime sakė V. Zelenskis.

Ukraina ryšius su Rusija nutraukia pirmąkart nuo Sovietų Sąjungos subyrėjimo 1991 metais.


Tokiu sprendimu abi šalys netenka dvišalės komunikacijos diplomatinėje sferoje galimybės. Ukrainos ir Rusijos diplomatai nutraukia savo darbą. Diplomatiniai santykiai tarp minėtųjų valstybių vyks tarpininkaujant trečiosioms šalims.

„Šis rytas pateko į istoriją, bet ši istorija – absoliučiai skirtinga mūsų šaliai ir Rusijai“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Ukraina pereina į visuotinės gynybos režimą, ketvirtadienį sakė gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, Rusijai pradėjus didelio masto puolimą prieš provakarietišką kaimynę.

„Ukraina pereina į visuotinės gynybos režimą“, – per „Facebook“ parašė O. Reznikovas.

Jis pranešė, kad visi „pasiruošę ir mokantys laikyti ginklą, gali stoti į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Teritorinės gynybos pajėgas savo regione“.

Per pirmąsias Rusijos invazijos į Ukrainą valandas jau žuvo daugiau kaip 40 ukrainiečių karių ir dar beveik 10 civilių, ketvirtadienį pranešė Ukrainos prezidento patarėjas.

„Mano žiniomis, žuvo daugiau kaip 40 (ukrainiečių karių), o dar kelios dešimtys sužeista. Esu informuotas apie beveik 10 civilių mirčių“, – reporteriams sakė prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją