Gautomis žiniomis, karo nusikaltėlis yra Rusijos ginkluotųjų pajėgų Pietų karinės apygardos 8-osios gvardijos armijos vadas generolas leitenantas Andrejus Mordvičiovas.

Tyrėjų duomenimis, nuo šių metų vasario jis vadovavo Donecko srities teritorijų užgrobimui ir dalyvavo karo veiksmuose prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Jo žinioje taip pat yra vadinamosios Donecko liaudies respublikos formuotės ir „Vagnerio“ privačios karinės kompanijos daliniai.

A. Mordvičiovas, be kita ko, įsakė užimti Mariupolio rajoną, kur jo nurodymu Rusijos kariuomenė griovė civilinę ir kritinę infrastruktūrą, žudė taikius gyventojus.

Andrejus Mordvičiovas

Būdamas užgrobtoje Mariupolio dalyje, A. Mordvičiovas surengė pasitarimą su Čečėnijos vadovu Ramzanu Kadyrovu, patvirtino galutinio miesto užėmimo, „Azovstal“ blokavimo ir šturmo negailestingai žudant gamykloje likusius ukrainiečius planą.

Jam tiesiogiai vadovaujant ir kontroliuojant Rusijos kareiviai labai žiauriai elgėsi su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariais ir civiliais.

Rusijos generolas A. Mordvičiovas įtariamas pagal šiuos Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnius:

- pasikėsinimas į Ukrainos teritorijos vientisumą ir neliečiamumą, pareikalavęs žmonių žūties ir turėjęs kitų sunkių padarinių;

- dalyvavimas agresyviame kare arba agresyviuose karo veiksmuose;

- baudžiamojo teisės pažeidimo įvykdymas grupei asmenų iš anksto susitarus.

Ukrainos generalinio prokuroro biuras patikslino, kad įtarimai A. Mordvičiovui pareikšti už akių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją