Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas.  Kaip rašo UNIAN, per pastarąją parą, įvykdyta 10 apšaudymų.

„Nuo rugsėjo 7 d. vakaro priešininkas vykdė aktyvius veiksmus Mariupolio, Donecko ir Debalcevės rajonuose“, - informavo D. Tymčukas.

Taip pat Rusijos kariai ir separatistai, panaudodami šaunamuosius ginklus, minosvaidžius ir granatsvaidžius apšaudė šalia gyvenviečių Ždanivka, Zolotoje, Nižniaja Krynka ir Faševka užimamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas ir blokavimo postus.

„Ukrainos kariai šaudo tik gindamiesi ir tai daro tik iš šaunamųjų ginklų. Ukrainos kariuomenė nepanaudojo aviacijos ir artilerijos“, - patikino D. Tymčukas.

Naktį separatistai apšaudė Donecką iš artilerijos

Naktį iš rugsėjo 7 d. į rugsėjo 8 d. Doneckas buvo apšaudytas iš artilerijos. Šūviai aidėjo Donecko Kuibyševės ir Kijevo rajonuose. 

Kaip rašo UNIAN, apie tai liudininkai pranešė socialiniuose tinkluose.

„Kijevo rajone ilgą laiką aidėjo šaunamųjų ginklų garsai“, - socialiniame tinkle rašo liudininkas. 

„Doneckas buvo apšaudytas, vyksta evakuacija“, - rašo vartotojas „Twitter“ paskyroje.    

Taip pat socialiniuose tinkluose patalpintas Donecko miesto Kuibyševės rajone vykdyto apšaudymo vaizdo įrašas.

ESBO: paliaubos trapios

Paliaubų Ukrainoje iš esmės laikomasi, tačiau jos vis dar yra trapios, pirmadienį pareiškė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) aukšto rango atstovas.

„Apskritai paliaubų laikomasi, nors jos tebėra trapios“, - sakė Šveicarijos ambasadorius Thomas Gremingeris, kuris šiuo metu pirmininkauja ESBO.

Tai jis pareiškė skubiai sušauktame 57 nares turinčios ESBO susitikime.

Pasak ambasadoriaus, svarbiausios bus kelios artimiausios dienos.

ESBO yra pasiuntusi į Ukrainą apie 250 stebėtojų.