Kyjivo kampanija sutelkta į Chersono regiono, esančio į šiaurę nuo Krymo pusiasalio, susigrąžinimą. Rusijos pajėgos užėmė Chersono miestą – regiono centrą – praėjus kelioms dienoms po invazijos pradžios vasario pabaigoje.

Ukrainos kariuomenė pranešė, kad sėkmingai smogė trims tiltams per Dniepro upę, taip apsunkindama Maskvos galimybes aprūpinti savo karius šiame uostamiestyje. Kyjivas tvirtino, kad dėl tokių tolimojo nuotolio raketų atakų šios pajėgos vis labiau atkertamos nuo kitų Rusijos pozicijų Ukrainoje.

„Rusijos 49-oji armija, dislokuota vakariniame Dniepro upės krante, dabar atrodo labai pažeidžiama“, – pridūrė britų karinė žvalgyba ketvirtadienį, 155-ąją karo dieną.

„Jos praradimas labai pakenktų Rusijos pastangoms vaizduoti okupaciją kaip sėkmingą“, – teigė ji.

Ukrainos generalinis štabas sakė, kad susirėmimai vyksta platesniame Chersono regione, nes abi pusės telkia karius ir techniką prieš galimai daug didesnį mūšį.

Rusija stiprina kontratakas palei Chersono sieną su Dniepropetrovsko sritimi, sakė Kyjivas.

Kalbėdamas apie sunaikintus tiltus Chersone Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad viskas bus atstatyta, kai regionas bus susigrąžintas.

„Karinėmis, diplomatinėmis ir visomis kitomis įmanomomis priemonėmis išlaisvinsime visą savo šalį“, – sakė jis vaizdo pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją