„Išplėtus vizito programos elementus, Ukrainos ir JAV valstybių vadovų, prezidentų Bideno ir Zelenskio, susitikimas įvyks rugpjūčio 31-ąją“, – internetu vykusioje spaudos konferencijoje sakė D. Kuleba.

Ministras pažymėjo, jog dėl datos pakeitimo sutarta iš dalies dėl to, kad susitikimo formatas buvo išplėstas ir dabar numatomas ne tik delegacijų susitikimas, bet ir pokalbis „akis į akį“.

Anksčiau skelbta, kad J. Bidenas Ukrainos prezidentą Baltuosiuose rūmuose priims rugpjūčio 30 dieną.

Ukrainos valstybės vadovas vizitą JAV pradės rugpjūčio 30-ąją ir lankysis ne tik Vašingtone, bet ir Kalifornijos valstijoje, sakė D. Kuleba.

„Į darbotvarkę bus įtraukta virtinė svarbių renginių Vašingtone ir Kalifornijos valstijoje. Tai du baziniai prezidento vizito taškai. Nė vienas Ukrainos prezidentas iki šiol neskrido taip toli Jungtinėse Valstijose, niekada nesilankė kitoje JAV pakrantėje prie Ramiojo vandenyno, nors būtent Kalifornijos valstijoje susitelkusios pačios didžiausios IT kompanijos, aukštųjų technologijų kosmoso industrija, o būtent šioje srityje Ukraina turi stiprių kozirių“, – pažymėjo jis.

D. Kuleba pridūrė, kad V. Zelenskis Kalifornijoje lankysis norėdamas sukurti naujų galimybių JAV ir Ukrainos bendradarbiavimui šiose srityse ir pritraukti naujų Amerikos investicijų Ukrainos ekonomikai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)