Atsargumo sumetimais 2 400 gyventojų evakuota iš Santa Ursulos, dar 600 – iš La Orotavos, feisbuke rašė regiono vyriausybės vicepremjeras Lopė Afonsas. Ugniagesiai situaciją gaisro židinyje jau „stabilizavo“, vietos radijui sakė už ekstremalias situacijas atsakinga salos tarybos narė Blanca Pérez. Vertinama, ar žmonės netrukus galės grįžti namo.

Tame pačiame regione smarkūs miškų gaisrai rugpjūtį sunaikino daugiau kaip 7 proc. salos teritorijos. Ispanų policija mano, kad tada gaisras buvo sukeltas tyčia. Ugniagesiams liepsnas pavyko suvaldyti tik rugsėjo viduryje, tačiau jos, anot „El Pais“, nebuvo visiškai užgesintos. Požeminės žarijos esą dabar vėl uždegė medžių kelmus ir pušis.

Salos saugumo direktorius sakė, kad nauji gaisrai yra nuspėjami. Jie, priklausomai nuo orų, gali tęstis kelias dienas. Pavojaus turistams esą nėra: kol kas poilsiautojų pamėgti regionai nėra paveikti. Įprastai dirba ir oro uostai.

Pasak miškų apsaugos ekspertų, gaisrus daugiausiai sukelia žmogus. Natūralios priežastys, pavyzdžiui, žaibo iškrovos, pasitaiko retai.

Tenerifėje ir kaimyninėje Gran Kanarijoje pastaruoju metu buvo neįprastai karšta. Čia daug kur kaito iki daugiau kaip 30 laipsnių – kaip vidurvasarį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją