Incidentas įvyko antradienį temstant. Ugando kariuomenė pradėjo pagrobėjų paiešką.

„Keturi ginkluoti vyrai, kurių tapatybės dar nenustatytos, tarp 17 val. ir 19 val. surengė pasalą ir pagrobė amerikiečių turistą ir jo vairuotoją ugandietį prie „Katoke“ vartų Karalienės Elžbietos nacionaliniame parke“, – sakoma pranešime.

„Ugandos policija, Ugandos liaudies gynybos pajėgos (UPDF) ir Ugandos gamtos apsaugos inspektoriai vykdo bendrą operaciją, kad nustatytų jų buvimo vietą ir juos išgelbėtų“, – nurodė O. Opondo.

„Šiuo metu svarbiausia nustatyti jų buvimo vietą, juos išgelbėti ir saugiai sugrąžinti“, – pridūrė jis.

Kiti keturi turistai, tapę ginkluotų užpuolikų įvykdyto pagrobimo liudininkais, bet fiziškai per jį nenukentėję, pranešė apie įvykį iš trobelės, kurioje yra apsistoję.

„Keturi turistai, likę vieni ir beginkliai, vėliau susisiekė su baze ir greitai buvo perkelti į saugią vietą“, – sakė O. Opondo.

Karalienės Elzbietos nacionalinis parkas, vienas garsiausių laukinės gamtos rezervatų šioje Rytų Afrikos šalyje, yra šalia konflikto draskomų Kongo Demokratinės Respublikos regionų ir ribojasi su seniausiu Afrikoje Virungos nacionaliniu parku.

Rytinėje Kongo Demokratinės Respublikos dalyje siaučia virtinė sukarintų ir ginkluotų grupuočių. Pernai po dviejų britų turistų pagrobimo Virungoje buvo sustabdytas turistų lankymasis šiame parke. Pagrobtieji britai buvo išlaisvinti po poros dienų.

Pietvakarinėje Ugandos dalyje esantis Karalienės Elzbietos nacionalinis parkas yra maždaug už 150 kilometrų į šiaurę nuo Bvindžio nacionalinio parko, populiaraus tarp turistų dėl galimybės stebėti gorilas.

1999 Ruandos sukilėliai parke nužudė aštuonis užsienio turistus ir sudavė skaudų smūgį Ugandos turizmo pramonei.