40 proc. apklaustų europiečių pasisakė už tai, kad reikia remti Ukrainą ir susitaikyti su bet kokiomis neigiamomis to pasekmėmis, o 39 proc. jų teigė, kad parama Ukrainai turėtų būti ribojama dėl ekonominių ir socialinių padarinių.

Atsižvelgiant į energetikos krizę, parama Ukrainai ateityje gali sumažėti.

Solidarumo su Ukraina išbandymas gali įvykti per artimiausius kelis mėnesius, pirmadienį pristatydamas tyrimą sakė MIDEM direktorius Hansas Vorländeris.

Tyrimas rodo, kad 55 proc. europiečių nori apriboti užsieniečių imigraciją.

Rytų Vokietijoje, Vengrijoje ir Čekijoje dauguma žmonių balsavo už tai, kad parama Ukrainai būtų ribojama.

Šalyse, kurios iš esmės atviros pabėgėliams, pavyzdžiui, Švedijoje, maždaug du trečdaliai respondentų balsavo už paramą Ukrainai.

Šalyse, turinčiose mažiau patirties su pabėgėliais, pavyzdžiui, Lenkijoje, tendencija yra priešinga. Jose už apribojimus balsavo 42 proc. respondentų. Tai buvo didesnė dalis nei bet kurioje kitoje Europos šalyje.

Pasak tyrėjų, apklausa taip pat parodė, kad solidarumas nėra vienodai taikomas visiems pabėgėliams. „Nors yra didelis noras priimti pabėgėlius iš Ukrainos ir jiems padėti, skeptiškai žiūrima į pabėgėlius iš kitų krizinių regionų“, – sakė H. Vorländeris. Ypač daug abejonių kyla dėl imigrantų iš islamo šalių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją