Televizijos kameros užfiksavo, kaip P. Manafortas su neidentifikuotu asmeniu įeina į Federalinio tyrimų biuro (FTB) operatyvinį štabą Vašingtone. Kiek anksčiau žiniasklaida pranešė, kad jam ir jo ilgamečiam verslo partneriui buvo nurodyta prisistatyti tyrėjams. Skelbiama, kad P. Manafortui pateikti 12 kaltinimų, tarp jų - kaltinimas konspiracija prieš JAV siekiant pasipelnyti, taip pat kaltinimai vykdant neregistruotą užsienio valstybės interesų atstovo veiklą JAV.

Tai pirmieji nuo gegužės mėnesio pateikti kaltinimai, kai specialusis prokuroras Robertas Muelleris pradėjo tyrimą dėl galimai vykusio Rusijos kišimosi į JAV rinkimus ir įtariamų D. Trumpo rinkimų kampanijos ryšių su Rusijos pareigūnais.

Didžiosios Britanijos laikraštis „The Times“ anksčiau pranešė, kad P. Manafortui ir jo ilgalaikiam partneriui Rickui Gatesui buvo liepta pasiduoti federaliniams pareigūnams.

P. Manafortas vadovavo D. Trumpo rinkimų kampanijai nuo 2016 metų birželio iki rugpjūčio mėnesio.

CNN skelbia, kad kaltinimai pateikti ir buvusiam D. Trumpo rinkimų kampanijos užsienio reikalų patarėjui, George'ui Papadopoulos. Jis prisipažino, kad melavo FTB.

Dirbo su V. Janukovyčiaus partija

P. Manafortas anksčiau JAV Teisingumo departamentui pateikė finansines ataskaitas, parodančias, kad jo lobistinė įmonė uždirbo apie 17 mln. dolerių (apytikriai 15 mln. EUR) per dvejus metus, dirbdama Ukrainos politinei partijai, turinčiai ryšių su Kremliumi, rašo „The New York Times“.

P. Manaforto įmonė dirbo su nušalintojo Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus „Regionų partija“.

Šios informacijos paskelbimo išvakarėse D. Trumpas patrūko savo tviterio paskyroje. Jis pareiškė, kad tai - raganų medžioklė ir nebuvo jokių ryšių su Rusija.

Vėliau D. Trumpas savo tviterio paskyroje dar kartą paskelbė, kad nebuvo jokių ryšių su Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)