Nepaisant to, tyrėjai pažymi, kad šių įrodymų nepakanka, jog būtų galima inicijuoti baudžiamąjį persekiojimą.

Per šią nelaimę 2014 m. liepos 17 d. žuvo visi 298 lėktuvu skridę žmonės. Reiso MH17 orlaivis tuo metu buvo pakeliui iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą.

Praėjusių metų lapkritį dėl šios nelaimės buvo nuteisti du rusai ir vienas ukrainietis. Trijulei buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės iki gyvos galvos. Visi jie buvo pripažinti kaltais dėl nužudymo.

2014 metais virš Rytų Ukrainos buvo numuštas „Boeing 777“ lėktuvas, žuvo 298 keleiviai ir įgula. Į orlaivį virš Ukrainos pataikė Rusijoje pagaminta raketa.

Po šio incidento Igoris Girkinas ir Sergejus Dubinskis bei Ukrainos pilietis Leonidas Charčenka buvo nuteisti už žmogžudystes.

Ketvirtasis kaltinamasis Olegas Pulatovas buvo išteisintas, teismui nustačius, kad jis iš anksto nežinojo apie planą paleisti raketą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)