„Šiandien mes išsiuntėme savo Vykdomajai valdybai pasiūlymą patvirtinti 1,4 milijardo dolerių paramą Ukrainai, kad padėtume jai įveikti šio karo sukeltą (ekonominį) šoką“, – sakė TVF vadovė.

Ji pažymėjo, kad TVF padeda Ukrainai sutelkti finansinę paramą ir išteklius.

„TVF ir Pasaulio bankas yra dvi institucijos, kurioms dažnai tenka užduotis nukreipti koordinuotą pagalbą šalims, kurioms jos reikia. Šiandien turime padėti Ukrainai įveikti šį sukrėtimą, tačiau Ukrainai ateis atsigavimo momentas“, – pabrėžė K. Georgieva.

Ji taip pat pažymėjo, kad, TVF teigimu, Rusijos sukeltas karas, taip pat sankcijos jai, ekonominių ir prekybinių santykių nutrūkimas neigiamai paveiks visą regioną.

„Kai kurie artimiausi kaimynai, tiesiogiai nukentėję nuo šio konflikto, jau kreipiasi į TVF papildomos pagalbos. Pavyzdžiui, Moldova paprašė mūsų padidinti pagalbą, o mes padarysime viską, kas įmanoma dėl savo narių, kuriems reikia paramos“, – sakė TVF vadovė.

Ukraina siekia, kad būtų sustabdyta Rusijos ir Baltarusijos narystė TVF ir visose Pasaulio banko organizacijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės