Paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota sprogimo akimirka.

Naujausiais duomenimis, kuriuos paskelbė vietos valdžios atstovai, žuvo 28 žmonės, sužeistųjų skaičius siekia daugiau nei 61, praneša AFP. Visi sužeistieji pristatyti į 14 mieste esančių ligoninių.

„CNN“ praneša, kad atsakomybė už išpuolį gali tekti arba Kurdistano darbininkų partijai (PKK), arba „Islamo valstybei“, tačiau kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės. Vienas iš Turkijos pareigūnų teigia, kad pirminiai ženklai rodo, kad išpuolį galėjo surengė Kurdistano darbininkų partija (PKK).

Kiek anksčiau Ankaros gubernatorius Mehmetas Kiliclaras teigė, kad žuvusiųjų skaičius siekia 5, mažiausiai 10 žmonių – sužeista. Tačiau jau tada spėta, kad aukų skaičius dar gali augti. Pasak gubernatoriaus, įtariama, kad susprogdintas užminuotas automobilis, kai pro jį važiavo kariškių autobusai.

Mažiausiai du ar trys autobusai ir keletas automobilių, spėjama, užsiliepsnojo po sprogimo. Į įvykio vietą išsiųstos gausios gelbėtojų ir medikų pajėgos.

„Dogan“ naujienų agentūra skelbia, kad sprogimas galėjo būti išpuolis prieš karinį autobusą, gabenusį karius. Turkijos policijos atstovai, kuriuos cituoja naujienų agentūra „Reuters“, teigė, jog sprogo transporto priemonė.

Valdančiosios Turkijos parlamento partijos atstovas Omeras Celikas teigė, kad sprogimas, įvykęs netoli šalies parlamento ir vyriausybės rūmų, buvo teroristinis aktas.

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu patvirtino informaciją apie sprogimą ir teigė, kad pradėtas tyrimas dėl įvykio, skelbia „The Telegraph“. Dėl nelaimės premjeras atšaukė savo vizitą į Briuselį, suplanuotą trečiadienio vakarą.

Įvykio liudininkas „Reuters“ teigė girdėjęs didžiulį sprogimą. „Čia buvo pilna dūmų ir labai stiprus kvapas, užuodžiamas net už kelių kvartalų, kur mes buvome“, - kalbėjo liudininkas.

Socialiniuose tinkluose žmonės dalijasi nuotraukomis iš įvykio vietos mieste centre, matomi į dangų kylantys tiršti juodi dūmai. Kaip teigia vietos gyventojai, sprogimo garsas buvo girdimas ir toli nuo miesto centro, o į įvykio vietą išvyko dešimtys greitosios pagalbos ir gelbėtojų automobilių.

Turkijos prezidentas pažadėjo atsakyti į dešimtis gyvybių nusinešusį sprogdinimą Ankaroje

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas trečiadienį pažadėjo, kad jo šalis labiau negu bet kada pasiryžusi pasinaudoti savo teise į savigyną, kai Ankaroje detonavus sprogmenų prikrautam automobiliui žuvo mažiausiai 28 žmonės.

„Mūsų ryžtas atsakyti į tokio pobūdžio atakas, vykdomas šalies viduje ir už mūsų sienų, dėl tokių veiksmų tik stiprėja, – sakoma R. T. Erdogano pranešime. – Turi būti žinoma, kad Turkija nepabūgs pasinaudoti savo teise į savigyną bet kuriuo laiku, bet kurioje vietoje arba bet kokia proga.“

Vicepremjeras Numanas Kurtulmusas anksčiau trečiadienį pranešė, kad mažiausiai 28 žmonės žuvo, o dar 61 buvo sužeistas per „gerai suplanuotą“ ataką sostinėje netoli vienos kariuomenės būstinės. Sprogmenų prikrautas automobilis buvo detonuotas, kai kariškių autobusas, vežęs ginkluotųjų pajėgų narius, stabtelėjo prie vieno šviesoforo, nurodė privati televizija NTV.

R. T. Erdoganas dėl šios atakos atšaukė ketvirtadienį planuotą vizitą į Baku, kur Turkijos lyderis ketino susitikti su Azerbaidžano vadovu.

Premjeras Ahmetas Davutoglu taip pat atšaukė vizitą į Briuselį, kur jis su 11 Europos Sąjungos šalių lyderiais ketino aptarti pabėgėlių krizę Europoje.

Per tas diskusijas, kurios turėjo įvykti prieš visų 28 ES narių viršūnių susitikimą, planuota aptarti planą, kaip perkelti į Turkiją pasitraukiusius pabėgėlius iš pilietinio karo krečiamos Sirijos.