Naujienų agentūros DHA paskelbtose nuotraukose matyti, kaip 58 metų „Geros partijos“ (Iyi Parti) įstatymų leidėjas Huseyinas Orsas gauna smūgį nuo valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) parlamentaro Zaferio Isiko.

Per muštynes keli kiti įstatymų leidėjai nukrito ant žemės.

Kolega iš „Geros partijos“ partijos Aylin Cesur, pagal išsilavinimą gydytoja, rūmų salėje teikusi pirmąją pagalbą, sakė, kad H. Orso būklė tebėra kritinė.

„Jis vis dar gydomas intensyvios priežiūros skyriuje“, – DHA citavo A. Cesur.

„Man labai liūdna, – sakė ji. – Po smūgio į galvą jo bendra būklė nebuvo gera.“

Turkijos parlamente ne kartą kilo muštynės diskusijų itin jautriomis temomis metu.

2020 metais per įtemptas diskusijas dėl Turkijos karinio dalyvavimo Sirijoje į pagalbą taip pat buvo pasitelkti kumščiai.

Šiemetinės diskusijos dėl biudžeto vyksta likus šešiems mėnesiams iki kitų numatytų parlamento ir prezidento rinkimų, viso politinio spektro įstatymų leidėjams stengiantis apginti savo interesus.

„Geros partijos“ atstovas spaudai Kursatas Zorlu pavadino šį incidentą „liūdna diena Turkijos Didžiajai nacionalinei asamblėjai ir gėdinga diena tiems, kurie įvykdė šį išpuolį“.

Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano partija AKP nepateikė jokių komentarų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją