Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija, stebinti padėtį šalyje, nurodė, kad sprogimo priežastis nėra aiški. Jis nugriaudėjo šalia Atmos sienos perėjos tarp Turkijos ir Sirijos šiaurinės Idlibo provincijos. SOHR duomenimis, dar apie 20 žmonių buvo sužeista.

Turkijos valstybinė Anatolijos naujienų agentūra patvirtino, kad dėl sprogimo Atmoje žuvo 20 žmonių, ir pridūrė, kad incidentas įvyko „besikeičiant sargybiniams“ Sirijos sukilėlių valdomoje teritorijoje.

Su IS džihadistais siejama naujienų agentūra „Amaq“ pranešė apie sprogimą ir nurodė, kad buvo detonuotas sprogmenų prikrautas automobilis, tačiau ji nepranešė, kas prisiėmė atsakomybę už šį incidentą.

Į sukilėlių kovotojus prie šios sienos perėjos buvo taikytasi ir anksčiau. „Islamo valstybės“ grupuotė prisiėmė atsakomybę už rugpjūčio viduryje įvykdytą mirtininko ataką, per kurią žuvo mažiausiai 32 žmonės.

Ketvirtadienį nužudytieji sukilėliai dalyvavo Turkijos vadovaujamoje kovinėje operacijoje Sirijos teritorijoje „Eufrato skydas“.

Turkija pradėjo šią ambicingą invaziją rugpjūčio 24 dieną ir siekia išstumti džihadistus bei kurdų sukilėlius iš pasienio rajonų.

Ankaros palaikomi sirų sukilėliai pirmąją puolimo dieną iš IS atkovojo Džarabulaus miestą ir stumiasi džihadistų užimtų Dabiko bei al Babo miestų link.

Dabikas IS džihadistams turi simbolinę reikšmę, nes, anot sunitų pranašystės, šiame mieste įvyks apokalipsinės krikščionių ir musulmonų kautynės.

Atsakomybę už sprogimą Sirijos ir Turkijos pasienyje prisiėmė IS

Teroristinė „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė prisiėmė atsakomybę už ketvirtadienį Sirijos ir Turkijos pasienyje įvykusį sprogimą, kurio aukomis tapo dešimtys žmonių.

Tai pranešė televizijos kanalas „Al Arabia“, remdamasis IS pareiškimu.

Prieš kelias valandas prie kontrolės posto Atmos pasienio perėjoje Sirijos Idlibo provincijoje nugriaudėjo galingas sprogimas. Gautomis žiniomis, mažiausiai 20 žmonių žuvo, dešimtys buvo sužeisti. Didžioji dauguma teroro akto aukų - opozicinės „Laisvosios Sirijos armijos“ šalininkai, dalyvaujantys Turkijos kariuomenės remiamoje operacijoje Sirijos šiaurėje prieš IS.

Kol kas nenustatyta, ar teroro aktas Atmoje buvo teroristo mirtininko veiksmų padarinys, ar smogikai susprogdino miną, iš anksto padėtą prie pasienio kontrolės posto.